Zelfrijdende taxi’s Waymo aangevallen en van de weg gereden

  • 27 december 2018
  • 0 reacties
  • 89 Bekeken

Reputatie 5


In Phoenix is Waymo, een zusterbedrijf van Google, van start gegaan met zelfrijdende taxi’s. De ‘Waymo One’ is daar voor een beperkte groep gebruikers beschikbaar, die via een app de taxi kunnen bestellen. De autonoom rijdende auto’s zijn wel voorzien van een chauffeur, die wanneer nodig in kan grijpen.

In de afgelopen twee jaar zijn er echter relatief veel incidenten gedocumenteerd door de lokale politie, waarbij de Waymo-auto’s en de berijders worden lastiggevallen, bedreigd of met stenen bekogeld. In werkelijkheid vinden er zelfs nog meer incidenten plaats, omdat Waymo zo min mogelijk melding maakt en dat alleen doet wanneer het echt gevaarlijk of structureel gebeurt. Zoals bij een berijdster van een zwarte Jeep, die met grote regelmaat Waymo’s van de weg drukte of frontaal aanstuurde. Zaken die allemaal goed worden vastgelegd, want de auto’s van Waymo registren en filmen zo ongeveer alles.

De oorzaak voor het agressieve gedrag onder de bewoners van Phoenix, zou niet zitten in haat jegens Waymo of haar berijders, maar meer richting de grotere beweging waar het bedrijf en de technologie voor staat. “Deze ontwikkelingen gaan allemaal erg snel en veel mensen zijn bang dat ze hun baan verliezen aan technologie”, aldus een hoogleraar aan de Arizona State University.

Verwacht jij dat we dit ook gaan zien wanneer er zelfrijdende taxi’s (of andere voertuigen) rond gaan rijden in Nederland? En wat zou daar een goede oplossing voor zijn?

Foto: Waymo

0 reacties

Geen reactie

Reageer