Willen we zelflerende Smart Cruise Control?

  • 8 november 2019
  • 0 reacties
  • 61 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties

Een primeur: machine learning (ML) wordt toegevoegd aan geavanceerde rijassistentiesystemen (ADAS). Hyundai werkt aan de ontwikkeling van 's werelds eerste zelflerende Smart Cruise Control (SCC-ML). De technologie past informatie over het rijgedrag van de bestuurder toe in zijn autonome rijpatronen.

 

Nieuwe modellen
Hyundai gebruikt het systeem in toekomstige modellen. Smart Cruise Control (SCC) is een essentieel onderdeel van ADAS. Het systeem bewaakt zelf de afstand tot de voorligger. In de vorige versie van Smart Cruise Control moest de bestuurder de afstand tot de voorligger zelf instellen. Met het nieuwe systeem hoeft dat niet meer.

 

Terughoudendheid
Een veel gehoorde klacht over Smart Cruise Control is dat auto’s anders reageren dan bestuurders zouden willen. Het is gewoonweg niet mogelijk om de instellingen zodanig te verfijnen dat het systeem de gewoonten en voorkeuren van de bestuurder kende. Bestuurders zijn daarom terughoudend in het gebruiken van SCC.

 

Dilemma
Het zelflerende aspect van ADAS is steeds verder gevorderd. Maar het dilemma leeft nog steeds: vertrouwen we machines als het op rijtaken aankomt of moeten we dit aan mensen overlaten?


Hier lees je meer over de nieuwe zelflerende smart cruise control.

 

Foto: Hyundai


0 reacties

Geen reactie

Reageer