Wantrouwen consument remt groei autonome auto's

  • 27 maart 2019
  • 0 reacties
  • 65 Bekeken

Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 6 reacties

De technologie en schaalbaarheid van autonome auto’s ontwikkelen zich gestaag, maar het vertrouwen van Nederlandse consumenten in de veiligheid van deze auto’s blijft achter. Dat blijkt uit onder van Deloitte’s Global Automotive Consumer Study 2019.

56 procent van de ondervraagde Nederlandse consumenten geeft aan zelfrijdende auto’s niet veilig te vinden. Ter vergelijking; in Duitsland noemt 47 procent en in Italië 29 procent autonoom rijden niet veilig. 58 procent van de respondenten zegt dat dit vooral ligt te maken heeft met de berichtgeving in de media over ongelukken met autonome auto’s.

Volgens de respondenten zijn er een aantal factoren die kunnen bijdragen dat ze sneller in een zelfrijdende auto stappen. De belangrijkste is dat wordt aangetoond dat zelfrijdende auto’s veilig zijn (57 procent), gevolgd door een betrouwbare aanbieder van deze voertuigen (55 procent) en dat de overheid een grote rol speelt bij het goedkeuren van zelfrijdende auto’s (48 procent). Verder zegt 91 procent van de Nederlandse respondenten dat de overheid overzicht moet houden en richtlijnen moet aanbieden voor de ontwikkeling en het gebruik van autonome voertuigen.

Waardoor denk jij dat de acceptatie van de autonome auto in een stroomversnelling kan raken? Google heeft daar zo zijn eigen aanpak in om dit proces te bevorderen. Lees het topic hierover.

0 reacties

Geen reactie

Reageer