Porsche test met autonome auto’s op eigen werkplaats

  • 4 maart 2019
  • 0 reacties
  • 69 Bekeken

Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 6 reacties

Porsche experimenteert ook met zelfrijdende auto’s! In samenwerking met startup Kopernikus Automotive gaat het bedrijf op eigen terrein een testomgeving inrichten. Het doel? Auto’s volledig zelfstandig van hun parkeerplaats naar de hefbrug laten rijden. Monteurs manoeuvreren met behulp van een tablet de auto’s naar de werkplaats.

Hoewel de plannen van de Duitse autofabrikant minder ambitieus zijn dan die van Tesla en Toyota, is het wel een interessante vooruitgang. Of zoals Porsche het zelf zegt: “Autonoom rijden ontketent binnen een paar jaar een revolutie in het wegverkeer, maar nu al kunnen de we de technologische mogelijkheden benutten om werkprocessen effectiever en efficiënter te maken.”

Wat de plannen van Porsche, Tesla en Toyota wel gemeen hebben? Het is vooralsnog vrij lastig te realiseren. Bij Porsche moet er eerst een testomgeving en complex neuraal netwerk worden gebouwd, waarin een miljoen virtuele kilometers worden afgelegd. Pas dan zal het in de praktijk worden uitgerold. Als de A.I. eenmaal staat is het wel de bedoeling dat deze ook zelf objecten en obstakels herkent, zich oriënteert en hier een route omheen plant.

Het project moet 100 dagen duren en staat momenteel gepland voor eind 2019. Wat denken jullie? Klinkt dit haalbaar? En zullen de technologische ontwikkelen van Porsche bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de autonome auto?

Foto: Porsche

0 reacties

Geen reactie

Reageer