Overwinnen zelfrijdende auto’s het slechte weer?

  • 9 januari 2019
  • 0 reacties
  • 118 Bekeken

Reputatie 5

Automotive News publiceerde recentelijk een artikel waarin werd ingegaan op onderzoek van Michigan State University (MSU). Uit dit onderzoek blijkt dat de systemen van zelfrijdende auto’s het nog zwaar hebben tijdens slecht weer.

Het probleem zit hem niet zozeer in de sensoren, als meer in de algoritmen die de data van de sensoren op een juiste manier moeten interpreteren. Dit heeft voor een belangrijk deel te maken met dat de systemen vooral getest worden in gebieden waar het voornamelijk mooi weer is, zoals in Californië. Hierdoor is er voor de algoritmen nog onvoldoende data beschikbaar, op basis waarvan er geleerd kan worden voor hoe te handelen tijdens minder goede weersomstandigheden. Tesla vormt hierop een van de weinige uitzonderingen, want deze fabrikant verzamelt wereldwijd al op grote schaal live data in verschillende omstandigheden.

De sensoren lijken wel meer problemen te hebben met extreme kou, of bijvoorbeeld wanneer er veel bladeren op de weg liggen. Dezelfde weg ziet er voor een sensor dan ineens anders uit.

Denk jij dat de meteorologische uitdagingen een onoverkomelijk probleem vormen voor zelfrijdende auto’s? Of verwacht jij snel oplossingen te zien?

0 reacties

Geen reactie

Reageer