Is de Britse consument nog niet klaar voor de autonome auto?

  • 8 april 2019
  • 0 reacties
  • 56 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties

Brits onderzoek wijst uit dat het aantal automobilisten dat een autonome auto interessant vindt in een jaar tijd is verdrievoudigd naar 31 procent. Uit dezelfde cijfers blijkt wel dat nog maar weinig mensen de technologie ook echt omarmen. Van alle ondervraagden is de jongere automobilist de meest waarschijnlijke koper.

Op dit moment overweegt dan ook slechts 6 procent om een zelfrijdende auto te kopen wanneer dat zou kunnen. Eén op de zeven bestuurders onder de 25 jaar gaf in het onderzoek aan dat zij een zelfrijdende auto zouden aanschaffen, vergeleken met 2 procent van de automobilisten ouder dan 55.

Ook stedelingen zien een autonome auto meer zitten dan de bevolking buiten de steden. 38 procent van de Londenaren heeft een voorkeur voor de zelfrijdende auto, tegenover 24 procent van de inwoners van Wales. 10 procent van de inwoners van Londen zou ook echt een autonome auto willen kopen. Maar tegelijkertijd wil 68 procent in dat geval eerst meer bewijs dat de zelfrijdende auto veilig is.

Denk jij dat deze resultaten vergelijkbaar zijn met die in Nederland? En hoe denk jij erover?

0 reacties

Geen reactie

Reageer