Harvard: De kosten drukken van zelfrijdende auto's wordt de grootste uitdaging.

  • 3 april 2019
  • 0 reacties
  • 111 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties


Verkeersongevallen eisen jaarlijks bijna 40.000 levens in de Verenigde Staten. Met aanzienlijke financiële en - erger nog - emotionele schade voor de samenleving tot gevolg. Sterk geautomatiseerde voertuigen (HAV’s) - voertuigen die zelf een deel of de hele tijd rijden - zouden moeten helpen.

Door de verantwoordelijkheid voor het rijden van mensen naar machines te verschuiven, minimaliseert deze technologie kansen voor gedragsfouten die worden toegeschreven aan de meeste verkeersongevallen. Harvard deed daarom onderzoek naar de overgang naar de zelfrijdende auto en kwam vooral tot de conclusie dat de kosten nog de grootste uitdaging gaan worden om te komen tot grootschalig gebruik.

Harvard concludeert dat consumentensubsidies cruciaal zijn om de levensreddende voordelen van de technologie in deze autonome auto’s te realiseren. Publieke inkomsten worden nu al voor een deel gebruikt om de kosten van verkeersongevallen te dekken. Als consumentensubsidies een gelijkwaardig of groter voordeel kunnen opleveren, wordt het gebruik van de overheid als een hefboom om wereldwijd gebruik van autonome auto’s te stimuleren aantrekkelijk.

Denk je dat de conclusie uit het onderzoek dat Harvard in de VS deed wereldwijd geldt? Laat ons weten waarom wel of niet. Lees hier meer over het Harvard onderzoek.


Foto: Harvard Wiki

0 reacties

Geen reactie

Reageer