AVL en TNO bundelen krachten ontwikkeling en validatie zelfrijdende voertuigen

  • 24 december 2018
  • 0 reacties
  • 77 Bekeken

Reputatie 5

AVL en TNO laten in een persbericht weten de krachten te gaan bundelen, om de ontwikkeling en validatie van zelfrijdende voertuigen te versnellen en zo het verkeer veiliger te maken voor alle deelnemers. AVL ontwikkelt een op scenario's gebaseerde, open validatie- en verificatie toolsuite waarin de StreetWise methodologie van TNO is geïntegreerd.

Van oudsher zorgen voertuigfabrikanten ervoor dat nieuwe voertuigen intensief worden getest met het nodige aantal wegkilometers. Voordat een auto door de autoriteiten wordt goedgekeurd, heeft hij al honderdduizenden kilometers gereden. Als dezelfde aanpak zou worden toegepast op voertuigen met een hogere mate van automatisering, zou men miljarden kilometers aan wegtesten moeten uitvoeren –een nagenoeg onmogelijke taak. Nieuwe innovatieve, zogenaamde scenariogebaseerde verificatie- en validatie benaderingen helpen deze uitdagingen te overwinnen, door de testinspanningen te optimaliseren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de voertuigen veilig zijn op de weg.AVL ontwikkelt een op scenario's gebaseerde open verificatie- en validatie toolketen, die een efficiënte testplanning en uitvoering in verschillende testomgevingen mogelijk maakt. TNO heeft een unieke methodologie ontwikkeld om scenario's, waaronder statistieken, uit echte rijgegevens te halen. Door scenario's uit de TNO StreetWise database te integreren, maakt AVL testcases en plannen.

Als onderdeel van de samenwerking zal TNO het aantal scenario's in de StreetWise database snel uitbreiden door partnerschappen aan te gaan met klanten over de hele wereld, waaronder AVL.

Foto: TNO/AVL

0 reacties

Geen reactie

Reageer