Verkeersveiligheid van voetgangers door sensoren en herkenning

  • 6 augustus 2018
  • 5 reacties
  • 114 Bekeken

Reputatie 2
Digitalisering kan de verkeersveiligheid vergroten! In het Verenigd Koninkrijk vallen jaarlijks 7.000 slachtoffers onder voetgangers, waarvan het grootste gedeelte onder kinderen. Dit nieuwe en geteste concept combineert herkenning van voetgangers en sensoren en is in Londen succesvol getest in de afgelopen 6 maanden. Zie hiervoor de volgende youtube-video: Video voetgangersgeleiding met LED! Een mooie vorm van verkeersveiligheid om ook in Nederland mee te experimenteren.

5 reacties

Reputatie 2
Link naar de video werk niet bij mij @Dennis Aarts - ben wel benieuwd 😉
Reputatie 4
De link werkt inmiddels @Emile en @Dennis Aarts!
Reputatie 2
Coole video, ziet er veelbelovend uit. Wanneer LED's goed zichtbaar (ook bij zonlicht) te implementeren zijn in de weg, dan biedt dat ongekende mogelijkheden.
Reputatie 2
Het maakt het oversteken voor voetgangers zo vel duidelijker dan alleen die strepen van de zebra. Die zijn momenteel in het zonlicht ook niet altijd goed te zien.

Reputatie 4
Badge +6
Het idee ziet er goed uit, maar ik vraag me af of dit goed gaat werken met weggebruikers. Dit ontwerp lijkt met name vanuit de theorie en techniek geredeneerd. Hoe ga je om met het feit dat de zebra af en toe verdwijnt? Juist de herkenbaarheid van een zebrapad, inclusief bord, zorgt ervoor dat automobilisten alert zijn op overstekende voetgangers. Bovendien weten voetgangers waar ze moeten oversteken omdat een zebra zichtbaar is. Als deze niet zichtbaar is steken ze net zo goed ergens anders over.
Deze zebra verdwijnt als die niet wordt gebruikt, en groeit als er meer gebruikers zijn en smaller als er minder gebruikers zijn. Een zebra moet wel een bepaalde breedte hebben, minimaal 4 meter in verband met de perspectief van andere weggebruikers (wettelijke eisen).

Reageer