Houdt zelfrijdend vervoer onze senioren mobiel?

  • 11 januari 2019
  • 2 reacties
  • 76 Bekeken

Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 6 reacties

Het Amerikaanse Voyage, een startup in zelfrijdend vervoer, richt zich in eerste instantie op woongemeenschappen voor senioren. Deze woongemeenschappen zijn ideaal als eerste gebied voor dergelijk vervoer, omdat ze overzichtelijk zijn ingericht en de bewoners allemaal een vergelijkbaar levensritme en tempo hebben.

In Nederland zijn dergelijke woongemeenschappen (nog) geen bekend fenomeen. Het is natuurlijk wel een gegeven dat senioren - die niet in grote steden wonen - steeds minder beschikking hebben over openbaar vervoer (lees: frequente busverbindingen), omdat dit simpelweg niet rendabel genoeg is.

Er is in het verleden al eens wat getest in Nederland en dat verliep niet altijd even succesvol, zoals in Appelscha. Maar… wanneer we zelfrijdend vervoer ooit goed onder de knie krijgen, denk jij dan dat wij onze senioren op deze manier mobiel houden?

Foto: EasyMile (leverancier test Appelscha)

2 reacties

Reputatie 1
Vast, dat zal wel lukken. maar dan vooral de rijke senioren, die nog goed bij de tijd zijn
Mindere senioren worden dan pakketjes vracht. Dat kan uitstekend werken, maar willen we dat?
Laten we dat eerst met gewone vracht proberen.
Van de supermarkt naar de senior, op de stoep.
Pas als die bestel karretjes het straatbeeld domineren, worden senioren er rijp voor om als vracht mobiel te worden
Reputatie 2
Badge +4
Dat ben ik helemaal met je eens! Eerst maar eens zorgen dat de zelfrijdende voertuigen zonder chauffeur een het technisch mogelijk maken om veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Als dit eenmaal gerealiseerd is, kan dergelijk personenvervoer echter enorm veel betekenen voor de mobiliteit van senioren naar mijn mening.

Reageer