De allereerste zelfrijdende motor

  • 21 september 2018
  • 2 reacties
  • 130 Bekeken

Reputatie 4
BMW heeft de eerste zelfrijdende motor ontwikkeld. Het prototype dat je in de video ziet kan volledig autonoom wegrijden, optrekken, bochten nemen en afremmen tot stilstand.

Deze motor zal alleen niet op de markt komen. Het doel van de motor is om extra kennis te verzamelen en zo vroegtijdig gevaarlijke situaties te kunnen detecteren. BMW wil uiteindelijk een motor op de markt brengen, die beschikt over autonome technieken die de bestuurder zullen ondersteunen. Wanneer dit zal gebeuren is alleen nog onbekend.

Wat we wel weten is dat het een belangrijke stap is in de richting van veiliger motorrijden. Motorrijders komen namelijk 28 keer vaker om het leven bij verkeersongelukken dan automobilisten.

In onderstaande video legt BMW het allemaal nog even uit:


Wat zie jij als het grootste voordeel of de grootste uitdagingen van zo’n motor?

2 reacties

Reputatie 1
Slim idee van BMW! Als automobilist kan ik me soms echt verbazen over hoe sommige motorrijders door het andere verkeer razen. Een motor die 'meedenkt en -kijkt' met de bestuurder lijkt me zo'n gek idee nog niet! Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren, en ook of een motor met slimme/veilige snufjes een beetje betaalbaar wordt voor de gemiddelde motorrijder.
Reputatie 4
Wauw dit is tof. Slim dat BMW dit eerst lanceert als test om van te leren. Het lijkt mij dat een zelfrijdende motor meer uitdagingen heeft dan een zelfrijdende auto, juist vanwege de kwetsbaarheid.

Enige vraagteken dat ik heb is hoe autonoom de motor nu al is.. Uit de video komt dit nog niet heel nadrukkelijk naar voren.

Reageer