Consumer Electronics Show: de Smart Mobility-highlights op een rij!

  • 16 januari 2019
  • 1 reactie
  • 148 Bekeken
Consumer Electronics Show: de Smart Mobility-highlights op een rij!
Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties
Afgelopen week vond de Consumer Electronics Show in Las Vegas plaats. Een flagship-event: naast audiovisuele innovaties, is slimme mobiliteit ook een belangrijke peiler. Van toffe gadgets om je auto slimmer te maken tot constructies die niet zouden misstaan in een scifi-film: op CES worden ze gepresenteerd. Wij zetten de highlights voor jullie op een rij.

- Lite-on uit Taiwan presenteerde een intelligente lantaarnpaal die verkeersovertreders herkent. De paal is uitgerust met camera’s, software, een internetverbinding en zuinige LED-lampjes.

- Ook interessant: Toyota’s Guardian-systeem. Het slaat een brug tussen klassieke en zelfrijdende voertuigen door gevaren te herkennen, deze door te sturen naar de bestuurder en desnoods in te grijpen om een crash te voorkomen.

- Is it a bird? Is it a plane? Nee, het is Bells nieuwste luchttaxi: de Nexus. Ubers partnerbedrijf maakte van dit pareltje een publieksfavoriet. De eerste Nexus maakt naar verwachting medio 2020 ons luchtruim onveilig.


- Harley Davidson komt met een elektrische motorlijn: LiveWire. Ze gaan samen met Panasonic cloud-voorzieningen installeren op de motoren. Rijders kunnen dan via een app de toestand van hun motor checken.

- Nissan presenteerde de Leaf E+ met verbeterde batterij-capaciteit. Wat dit voor de klant betekent? Een grotere actieradius! Waar de normale Leaf zo’n 270 km kon rijden, haalt de E+ maar liefst 385 kilometer.

- De nieuwe CLA-coupé van Mercedes heeft de mogelijkheid tot bediening met handgebaren. Autorijders kunnen zo intuïtief allerlei functies besturen.

- Eén van de meeste indrukwekkende staaltjes innovatie komt uit de koker van Hyundai. Ze presenteerden The Elevate: een ‘lopende’ conceptauto. Het gevaarte kan zich doormiddel van dynamische benen een weg banen over oneven terrein.


Waren er ontwikkelingen die jullie in het oog sprongen? Is jou nog iets opgevallen bij CES wat de community moet weten? En welke van de bovenstaande innovaties heeft het meeste kans van slagen?

Foto: Mercedes/Daimler

1 reactie

Reputatie 3
Mooie dingen weer, ik word daar wel enthousiast van. Vooral die intelligente lantaarnpaal. Niet wanneer hij boetes gaat uitdelen 😬, maar vooral omdat ik denk dat het slimmer maken van wegen en alles wat daar omheen staat, de noodzakelijke 'missing link' is om ooit veilig te kunnen gaan werken met zelfrijdend vervoer. Die slimme wegen kunnen namelijk veel verder vooruit kijken en anticiperen dan de voertuigen zelf.

Reageer