42 organisaties tekenen ADAS Convenant

  • 12 juni 2019
  • 1 reactie
  • 162 Bekeken

Reputatie 3
Badge +2
  • Community Manager
  • 10 reacties

Het ADAS Convenant is ondertekend! Onder de noemer ‘de ADAS Alliantie’ schreven maar liefst 42 publieke en private organisaties hun naam onder de overeenkomst. Minister Cora van Nieuwenhuis ratificeerde het akkoord op het ITS European Congress. En de lancering van Slim Onderweg? Dat was de spreekwoordelijke schaar die het rode lint doorknipte.

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS): noem het gerust de opmaat naar de zelfrijdende auto. Het zijn slimme systemen die verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming op de weg verbeteren. Denk aan adaptieve cruise control, lane keeping assist, vermoeidheidsherkenning, automatisch parkeren en ga zo maar door. Reuze handig, en toch is grofweg 50% van alle Nederlanders zich niet bewust van deze technologieën. Laat staan in hun eigen auto.

Met de ondertekening van het Convenant hopen de 42 partijen Nederlanders bewuster te maken van ADAS. Allemaal hebben ze er namelijk mee te maken. Van bekende brancheverenigingen tot schadeherstellers, opleidingsinstituten, dataproviders en overheden. Iedere partij heeft een uitvoeringsplan met concrete acties opgesteld om de systemen verder in het zadel te helpen.

Ilse Harms – senior-adviseur gedrag en smart mobility bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat – is in ieder geval positief: “Geweldig dat zoveel organisaties, elk vanuit hun eigen discipline, actief een bijdrage willen leveren om het veilige gebruik van ADAS, die daadwerkelijk aan die doelen bijdragen, te stimuleren.”

Foto: ADAS Alliantie

1 reactie

Reputatie 4
Badge +6
Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de inhoud van het ADAS convenant. Download hier de PDF.

Reageer