Vraag

track en trace

  • 20 februari 2020
  • 3 reacties
  • 98 Bekeken

is er bij iemand  iets bekend over dat nieuwe auto's in de toekomst verplicht met track en trace uitgevoerd moeten worden? 


3 reacties

Reputatie 5

Goede vraag, @wilfredvaluijk!

Ik heb zelf niets gehoord over de verplichting van zo’n systeem, maar ben wel heel benieuwd naar het antwoord. Ik heb je vraag doorgestuurd aan iemand die hier meer over weet dan ik.

Ik kan mij voorstellen dat verzekeraars dit in de toekomst kunnen vragen, maar wie is dan ‘beheerder’ van die data? De hele datavergaring en wat hiermee gebeurt is sowieso nu hot topic. Vorige week las ik dit artikel ook al over de mogelijkheid om deze berijdersdata zelf te wissen:  https://www.volkskrant.nl/economie/europese-privacywaakhond-bouw-een-datawisknop-in-elke-auto~bede5de2/

 

Reputatie 4
Badge +6

is er bij iemand  iets bekend over dat nieuwe auto's in de toekomst verplicht met track en trace uitgevoerd moeten worden? 

Hierover is mij niets bekend. Waar heb je dit geluid opgevangen, Wilfred? Wel is het vaak zo dat verzekeraars bij dure auto's eisen dat een voertuig is voorzien van track and trace.
Daarnaast is het zo dat nieuwe voertuigen tegenwoordig uitgerust moeten zijn met eCall. Een systeem dat automatisch 112 belt in het geval van een ongeval. Het voertuig geeft hierbij o.a. locatiedata door. Is dat wellicht waar je op doelt? Daarmee zou je, in theorie, een voertuig ook altijd kunnen volgen. Maar daarom is er juist veel aandacht voor data en privacy rond slimme voertuigen.

Reputatie 5

@wilfredvaluijk  is je vraag hiermee beantwoord? :slight_smile:

Reageer