Startup challenge: ideeën gezocht voor stimuleren (veilig) gebruik van ADAS-systemen!

  • 10 september 2018
  • 2 reacties
  • 242 Bekeken

Reputatie 4


Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) is op zoek naar ideeën waarmee het (veilig) gebruik van rijtaakondersteunende systemen gestimuleerd kan worden en heeft daarom een start-up challenge uitgeschreven.

Er komen steeds meer rijtaakondersteunende systemen (ook wel Advanced Driver-Assistance Systems, of ADAS) op de markt die een rijtaak kunnen overnemen, ondersteunen of informatie geven. Deze systemen kunnen positieve effecten hebben op de verkeersveiligheid, uitstoot en doorstroming als je op de juiste manier en door genoeg mensen worden gebruikt. Maar... ze kunnen ook voor afleiding zorgen.

IenW is op zoek naar oplossingen die daaraan in de praktijk kunnen bijdragen, door bijvoorbeeld in te gaan op kennis/ bewustwording, op het veiliger gebruik van rijtaakondersteuning of op meer gebruik ervan. Bij voorkeur zelfs een combinatie hiervan.

Heeft jouw startup dé oplossing? Dan ontvangt IenW graag jullie pitch! Je hebt hiervoor tot 15 oktober de tijd.

Wat is er te winnen?

De beste drie tot vijf inzendingen worden uitgenodigd voor een pitch voor het Cluster Slim Onderweg van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Den Haag. Een of meer daarvan komen in aanmerking voor een opdracht vanuit IenW voor eventuele doorontwikkeling en toepassing van de oplossing, met een maximale waarde van €20.000.

Alle informatie over deze challenge en de mogelijkheid om deel te nemen vind je op Starthubs.

Wat is jouw idee?

2 reacties

Reputatie 1
Ik heb goed gezocht maar kan gek genoeg niet vinden wie nu gewonnen heeft en met welke oplossing. Ook op de challenge site is niets te vinden. Ben reuze benieuwd
Hi @tauvic - We hebben vandaag een update geplaatst: https://starthubs.co/news?tag=het-slimme-rijbewijs. Excuus voor de vertraging. Mvg, Zita

Reageer