Waarom zijn er nauwelijks apps voor het vinden van een parkeerplaats?

  • 5 december 2018
  • 2 reacties
  • 442 Bekeken

Reputatie 5

In dit mobiele tijdperk zou je toch verwachten dat het niet ingewikkeld moet zijn om met je mobiele telefoon te checken waar er nog vrije parkeerplaatsen zijn. Niets is minder waar: een rondje langs de app-velden vertelt ons dat dit nog maar mondjesmaat mogelijk is. Er zijn relatief veel apps om je parkeeractie mee te betalen, om er echter ook vrije parkeerplaatsen mee te vinden blijkt een echter een stuk ingewikkelder.

Een greep uit de beschikbare apps die wij hebben gevonden:

ANWB Onderweg: vind betaalde parkeergelegenheid in de buurt of op je bestemming,
EasyPark: belooft dat je ook beschikbare parkeerplaatsen moet kunnen vinden, het is ons alleen nog niet gelukt.
Parkopedia: vind betaalde parkeergelegenheid in de buurt of op je bestemming.
ParkBee: ‘de Airbnb onder de parkeerapps’ (betalen werkt via Park-Line of Parkmobile), biedt je de mogelijkheid om tegen beduidend lagere tarieven te parkeren op particuliere parkeerplaatsen.

Waarom denk jij dat het nog niet zo hard gaat met het vinden van beschikbare parkeerplaatsen via je mobiele telefoon? Met welke app heb jij ervaring? Of gebruik je hier bijvoorbeeld gewoon je navigatiesysteem voor?

Afbeelding: EasyPark

2 reacties

Reputatie 1
Handig overzichtje van parkeerapps! Geven deze apps alleen parkeerplaatsen in parkeergarages aan of pakken ze ook parkeerplekken aan de straat mee?

Zou handig zijn als zo'n betaal-app voor parkeren ook het vinden van een parkeerplaats meeneemt. Bestaat dat eigenlijk? Iemand ervaring mee? Tot nu toe gebruik ik eigenlijk gewoon mijn navigatiesysteem om ergens te komen, en dan zoek ik daar wel een plekje. Kost soms best wat tijd. Dat zou wel slimmer kunnen eigenlijk.
Reputatie 3
De EasyPark app 'belooft' ook parkeerplekken aan de straat mee te pakken. Maar die zijn nog aan het uitrollen zo te zien, bij mij werkt het in ieder geval nog niet (in Amsterdam en Utrecht).

Met de ANWB Onderweg app kun je parkeerplekken vinden en betalen. Daar is het alleen nog niet (goed?) aangegeven of er ook daadwerkelijk plek is.

Reageer