Slim parkeren: vind de perfecte parkeerplek in Utrecht

  • 19 februari 2020
  • 0 reacties
  • 54 Bekeken

Reputatie 5

Omdat er steeds meer betaalde parkeerplekken komen, merk ik dat de vraag naar goede plekken in en rondom de grote steden toeneemt. Een topic met wat parkeertips lijkt mij daarom een goed idee! Ik heb zelf al een beetje het internet afgespeurd en zal ze hieronder delen. Heb je zelf tips: deel ze vooral! Sharing is caring, zullen we maar zeggen.

 

Het centrum van Utrecht heeft relatief hoge parkeertarieven, omdat er weinig parkeerplekken op straat zijn. Wel zijn er veel parkeergarages in en rondom het centrum.

 

Gratis parkeren

Wie het niet erg vindt om het OV te nemen, kan zijn auto kwijt in wijken als Hoograven, Overvecht, Kanaleneiland of Oog in Al. Om in het centrum te komen moet je 5 tot 10 minuten met de bus, maar je bent wel goedkoop uit.

 

P+R

Utrecht zelf telt vier P+R locaties. Handig, maar omdat ze in wijken liggen waar je al gratis kunt parkeren, is het vooral fijn als je snel het OV wil pakken naar het centrum.

 

Parkeerapps

Overigens is er ook nog dit topic met parkeer-apps. We hebben het dan niet over services als Flitsmeister of Parkmobile, maar apps die daadwerkelijk parkeerplekken voor je vinden. Je leest er hier meer over.


0 reacties

Geen reactie

Reageer