Slim parkeren: vind de perfecte parkeerplek in Amsterdam

  • 16 januari 2020
  • 0 reacties
  • 64 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties

Omdat er steeds meer betaalde parkeerplekken komen, merk ik dat de vraag naar goede plekken in en rondom de grote steden toeneemt. Een topic met wat parkeertips lijkt mij daarom een goed idee! Ik heb zelf al een beetje het internet afgespeurd en zal ze hieronder delen. Heb je zelf tips: deel ze vooral! Sharing is caring, zullen we maar zeggen.

 

Amsterdam

Ik woon in Amsterdam en daar makkelijk parkeren is vrij tricky. Zeker in het centrum. En met uitzondering van een handjevol straten buiten de ring is gratis parkeren nagenoeg onmogelijk, tenzij je alleen op zondag de stad bezoekt. Wat wel goedkoop is:

 

P+R

Onze hoofdstad telt 8 P+R transferia, vooral om en nabij de ring. Je kunt daar – mits je het openbaar vervoer pakt – voor een euro per 24 uur je auto stallen. Een lijstje met P+R parkeerplekken vind je hier.

 

10 cent parkeren

Er zijn speciale parkeerplekken – denk aan winkelcentra of sportcomplexen – waar je maar 10 cent per uur hoeft te betalen. Deze speciale zones herken je aan dito borden. Meer informatie over deze plekken vind je hier. Let wel op dat er vaak een maximale parkeertijd is van vier uur.

 

Schiphol

Voor wie op vakantie gaat en voor een langere periode z’n auto kwijt moet, zijn er vlakbij Schiphol genoeg parkeerplekken. Wie langer dan een maand op pad is, kan haar of zijn auto op sommige spots al kwijt voor €1,49 per dag. Hier vind je de plekken die het meest geschikt zijn voor jou.

 

Parkeerapps

Overigens is er ook nog dit topic met parkeer-apps. We hebben het dan niet over services als Flitsmeister of Parkmobile, maar apps die daadwerkelijk parkeerplekken voor je vinden. Je leest er hier meer over.


0 reacties

Geen reactie

Reageer