Hierdoor verwacht Rijkswaterstaat dat je gemiddeld 15 minuten minder lang in de file zal staan

  • 17 april 2019
  • 0 reacties
  • 80 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties


Rijkswaterstaat verwacht dat automobilisten vanaf deze maand gemiddeld vijftien minuten minder lang in de file staan. In de ochtend- en avondspits worden op "strategische plekken" stand-by bergers ingezet. De bedoeling is dat deze bergers sneller aanwezig kunnen zijn als er een ongeluk gebeurt en wrakken sneller kunnen ruimen.

Om te bepalen wat de handigste plekken zijn voor de bergers om zich op te stellen, deed ingenieurs adviesbureau Sweco onderzoek. Het bureau berekende dat langs snelwegen in de Randstad en rondom Eindhoven de grootste behoefte ligt. In de provincie Utrecht zijn drie locaties aangewezen: de A12 bij De Meern, de A2 bij Abcoude en de A27/A2 bij Everdingen.

De bergers komen volgens Rijkswaterstaat 25 procent sneller aan bij een ongeluk dan voorheen. "Daardoor is de weg sneller vrij en zorgt het incident voor minder oponthoud voor overig verkeer."

Wil je zien hoe dat eraan toegaat? Bekijk deze video: https://www.nu.nl/268107/video/op-pad-met-stand-bybergers-files-in-spits-nu-al-korter.html

0 reacties

Geen reactie

Reageer