Goed onderweg: plan je wintersportreis slim

  • 18 januari 2019
  • 0 reacties
  • 408 Bekeken
Goed onderweg: plan je wintersportreis slim
Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties
Voordat jij en je gloednieuwe snowboard de piste afrazen, is er die lange autorit naar het skigebied. Gelukkig kun je het jezelf iets dragelijker maken door vooraf je reis slim te plannen. Een paar tips:

Gebruik de ANWB-routeplanner!
Deze planner vertelt je hoe je moet rijden, of je met werkzaamheden rekening moet houden en laat je files en werkzaamheden zien.

Rij je elektrisch, dan geeft de routeplanner ook aan waar je oplaadpunten vindt. Zowel in binnen- als buitenland. Handig als je wilt uitdokteren waar je het beste even een stop maakt om (letterlijk en figuurlijk) de batterijen op te laden.

De planner is ook te downloaden als onderdeel van de ANWB Onderweg-app. Voor iOS en Android.

Gebruik navigatie met filemeldingen onderweg
Heb je Apple CarPlay of Android Auto? Met navigatieapp Waze krijg je op veilige wijze onderweg actuele file-informatie op je eigen navigatiescherm.Ook kun je je route naar aanleiding van een vertraging aanpassen, zonder afgeleid te worden door je mobiele telefoon.

Koop een Tolbadge
Files bij de tolpoortjes: niemand wordt er vrolijk van. Maar wist je dat je voor Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal gewoon een tolbadge kunt aanschaffen? Plak het apparaatje tegen de voorruit en rij door bij de eerstvolgende tolpoort. Geen wachtrijen, geen irritatie.

Meer info over de (aanschaf van een) tolbadge vind je op de website van de ANWB.

Vind je vignet
Is de bestemming dit jaar Oostenrijk, Zwitserland of Slovenië? Dan doe je er goed aan een vignet op je auto te plakken. Bestel ze op de website van de ANWB. Het Oostenrijkse vignet isook digitaal te krijgen via de website van het Oostenrijkse snelwegbeheer Asfinag of via de app Unterwegs. Let op: het digitale vignet is pas na achttien dagen geldig. Een impulsief weekje weg zit er dus niet in.

Parkeerapps
Parkeren maak je iets makkelijker met een parkeerapp! Nederland telt redelijk wat apps, maar deze werken niet allemaal in het buitenland. Het Zweedse EasyPark biedt wat dat betreft de uitkomst: je kunt hem gebruiken in landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk.

Het OV
Wie geen behoefte heeft aan lange autoritjes kan ook gewoon met de trein! De NS heeft een handig overzicht van verschillende ski-bestemmingen en hoe je er komt.

Welke apps, planners en tips gebruik jij om jouw wintersportreis zo soepel mogelijk te laten verlopen? Laat het ons weten!

Foto: ANWB

0 reacties

Geen reactie

Reageer