Flitsmeister toont matrixborden

  • 24 augustus 2018
  • 0 reacties
  • 91 Bekeken

Reputatie 4
Het wordt weer een stukje veiliger op de Nederlandse wegen, met dank aan de app Flitsmeister. Deze toont vanaf nu informatie van matrixborden die boven de weg hangen. Zo krijgen gebruikers via de app meldingen van afgesloten rijstroken, maar worden ze ook geïnformeerd over tijdelijke maximumsnelheden, bijvoorbeeld bij een ongeval.

De nieuwe mogelijkheden in Flitsmeister zijn een technisch hoogstandje, dat mogelijk is gemaakt door een intensieve samenwerking tussen tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat en Be-Mobile, aandeelhouder en strategisch en technisch partner van Flitsmeister.

De update moet het allemaal een stuk veiliger maken op de weg. Rode kruizen op matrixborden worden bijvoorbeeld tot zo’n 250.000 keer per jaar genegeerd door automobilisten. Dat levert gevaarlijke situaties op. Door informatie van matrixborden in de app te tonen, worden weggebruikers extra gestimuleerd om hun rijgedrag aan te passen.

In volgende versies gaat Flitsmeister mogelijk ook meldingen weergeven of een spitsstrook wel of niet geopend is. Dit blijkt voor veel weggebruikers vaak niet duidelijk.

Ook andere partijen kunnen vanaf nu informatie van matrixborden tonen, bijvoorbeeld op een app of website. Wat denk jij: gaat deze innovatie de weg een stukje veiliger maken?

Bron:
https://www.verkeersnet.nl/verkeersmanagement/27239/informatie-van-matrixborden-nu-te-zien-in-navigatie-app-flitsmeister/

0 reacties

Geen reactie

Reageer