Campagne Blauwe Golf in Noord-Holland start 26 april

  • 23 april 2019
  • 0 reacties
  • 78 Bekeken

De provincie Noord-Holland start op 26 april 2019 een campagne om het gebruik van de digitale vaargids (ontsloten via de app RiverGuide Recreant) te stimuleren. Varen in de provincie Noord-Holland draait om genieten, maar ook om vlot doorvaren. Dat kan met deze unieke digitale vaargids. Alleen in Noord-Holland beschikbaar voor persoonlijk routeadvies, actuele vaarinformatie en automatische openingsverzoeken voor aangesloten bruggen. De provincie stimuleert daarmee het konvooi varen. Zo ontstaat er een betere doorstroming op weg én water. Niet alleen een Groene Golf op de weg, maar dus ook een Blauwe Golf op het water.

Campagne
Sinds 28 juni 2018 kunnen (recreatie)schippers in de provincie Noord-Holland gebruik maken van de digitale vaargids, ontsloten via de app RiverGuide Recreant. In de periode na de lancering werd de app weliswaar veelvuldig gedownload, maar was de vaargids nog niet heel bekend onder de doelgroep recreatieschipper. Om de vaargids en de Blauwe Golf dit vaarseizoen daarom breder onder de aandacht te brengen, communiceert de provincie vanaf 26 april actief via social media en watersportbladen hierover. Beroepsschippers kunnen via deze app overigens ook gebruik maken van deze nieuwe dienst in Noord-Holland.

Ambassadeurs
In de campagne laat de provincie echte watersporters aan het woord, die de vaargids gebruiken. Zo gebruikt zeiler Bert de vaargids al, zoals hij vertelt in onderstaande film . Ook vier andere ambassadeurs vertellen in de campagne - die loopt tot 1 oktober - over hun vaartochten, tips én het gebruik van de vaargids.Meer informatie
Met vragen of opmerkingen kunnen (vaar)weggebruikerscontact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 -0200 600 (gratis) of mailen naar servicepunt@noord-holland.nl. Meer informatie over Blauwe Golf is te vinden op de www.noord-holland.nl/blauwegolf. De app https://www.riverguide.eu) is gratis te downloaden via de App Store en Google PlayStore.

0 reacties

Geen reactie

Reageer