Sticky

Het spel

  • 31 mei 2019
  • 1 reactie
  • 6970 Bekeken

Reputatie 4

8b152d37-4f60-40bf-a53f-2fe17fca2741.png

Let op! Deze actie loopt af op 31 oktober 2019. In november wordt er contact opgenomen met de winnaars.

Waarom ‘het Slimme Rijbewijs’?
Niet iedere auto heeft ADAS, vooral de nieuwere modellen worden er mee uitgevoerd. En dan zijn de type ADAS per merk en model ook nog eens verschillend. De technologie is dus nog volop in ontwikkeling. Wel krijgen steeds meer auto’s deze handige systemen, sommige worden zelfs verplicht. Dan is het wél belangrijk dat je weet hoe het werkt en vooral hoe het niet werkt. Je moet namelijk altijd goed blijven opletten in het verkeer. En dat maakt van ADAS een ondersteuning. Géén vervanging van jouw oplettendheid. Vandaar ‘het Slimme Rijbewijs’, als bewijs dat jij weet wat ADAS zijn en hoe ze jou helpen in het verkeer.

Hoe haal ik mijn ‘Slimme Rijbewijs’?
Net als bij je echte rijbewijs moet je examen afleggen. En dat doe je hier, door middel van een simpel spelletje. In het spel kom je als bestuurder van een auto in tien situaties terecht die je dagelijks kunt tegenkomen. Aan jou de taak die situaties succesvol te vermijden of het gevaar onder controle te krijgen. Daar gebruikt je telkens één van de beschikbare ADAS voor. Om alle tien situaties te doorlopen krijg je precies vier minuten. Maar pas op! Als je een verkeerde ADAS gebruikt, of je kiest deze te laat… dan gaan er seconden van je totaal af. En zo zou je wel eens zonder tijd kunnen komen te zitten: Game Over. Gelukkig mag je zo vaak spelen als je wilt.

Welke ADAS gebruik ik in het spel?
Er zijn heel veel verschillende ADAS, sommige lijken sterk op elkaar, andere vind je maar in één type auto. Slim Onderweg heeft tien typen ADAS uitgekozen die worden beschouwd als degene die bijzonder goed meewerken aan een veiliger verkeer. Dit zijn ook nog eens overwegend typen ADAS die je veel tegenkomt in de auto’s die je dagelijks op onze wegen tegenkomt. Of waar je in het echte leven óók mee rijdt! Lees in onderstaand lijstje welke dat zijn, het gaat je zeker helpen het spel beter te spelen. Of wil je direct beginnen?

 

 

5741817b-cfe6-4cb8-879e-9668f82b616c.png


Aan de gang, rijden maar!
Je komt zo meteen in tien situaties terecht. Aan jou de taak de goede ADAS (deze vindt je in de ronde icoontjes onderin je scherm) op de auto te slepen, vóórdat de tijd om is. Foute ADAS of te laat: strafseconden… Maar, je kunt ook BONUS seconden winnen, let hiervoor goed op tijdens de verschillende situaties. Valt er iets op, of zijn er zaken die er niet thuishoren? Klik aan en je krijgt seconden bij je beschikbare tijd opgeteld. Heb je tijd over? Dan mag jij je Slimme Rijbewijs personaliseren. Deze wordt naar je mailadres gestuurd. Je kunt ‘m ook gelijk delen op Facebook!

De meeste seconden winnen!
Alle geregistreerde ‘Slimme Rijbewijzen’ dingen mee naar de prijs. Dit gebeurt op basis van het aantal seconden dat de speler over heeft na het succesvol beëindigen van zijn rit. Degene met de meeste seconden wint. Zorg er dus voor dat je na het beëindigen van je rit, je rijbewijs goed registreert! Je krijgt automatisch bericht over je geregistreerde tijd én als je een prijs hebt gewonnen via je mailadres.

Wat kun je winnen?
Met je Slimme Rijbewijs maak je kans op de volgende prijzen:

 

 

 

  • ADAS openbare wegtraining: tijdens een anderhalf durende training leer je jouw eigen auto optimaal te gebruiken.
  • Antislipcursus: tijdens een drie uur durende training leer je onder meer uitwijkmanouevres uit te voeren en om te gaan met over- en onderstuur.

Rijden maar!

 

 

 

c0521e23-c280-4ac3-8b74-2bbe19afb8ab.png

 

 

 


1 reactie

Dat spel is leuk misschien op de pc, maar niet op je telefoon. De afbeeldingen zijn zo klein dat je eerst goed moet kijken wat het tekentje is en zodra je het dan hebt gevonden, is de tijd voorbij.

Reageer