Japan en China creëren gemeenschappelijke laadstandaard

  • 30 augustus 2018
  • 1 reactie
  • 107 Bekeken

Reputatie 5


Japan en China hebben een akkoord gesloten voor een gemeenschappelijke standaard voor het opladen van elektrische voertuigen. Beide landen hanteren momenteel nog hun eigen (snel)laad-normen (resp. CHAdeMO en GB/T).

Apparaten die volgens de Japanse en Chinese normen werken, betreffen momenteel 90% van de wereldmarkt voor elektrisch laden. De normen die deze twee landen samen zullen stellen zullen daarom hoogstwaarschijnlijk de wereldwijde standaard worden. Wat daarmee ook de concurrentiepositie van beide landen verstevigt.

De Japanse organisatie, CHAdeMO, wil in de toekomst ook samenwerken met India voor het creëren van een nationale standaard.

Westerse fabrikanten gebruiken nog altijd een andere standaard: CCS Combo. “We discussiëren liever over compatibiliteit, dan dat wij een race om standaarden voeren”, zei Makoto Yoshida (general secretary CHAdeMO) in mei. Hij impliceert daarmee dat de Japanse organisatie naar manieren zoekt om samen te werken met zijn Westerse tegenhangers.


Beeld: Maho Obata

Bronnen:

1 reactie

Reputatie 1
Mooi dat er gewerkt wordt aan standaardisatie! Maakt het voor de consument overzichtelijker en neemt daarmee weer een drempel weg. Ben wel benieuwd naar 'het antwoord' van de Duitse autoindustrie.

Reageer