Hyundai helpt autonoom en draadloos laden in het zadel

  • 21 januari 2019
  • 0 reacties
  • 81 Bekeken
Hyundai helpt autonoom en draadloos laden in het zadel
Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties
Heb je een elektrische of hybride auto, dan zal je het vast herkennen: bestuurders die onnodig lang een laadpaal bezet houden. Sterker nog, het heeft tegenwoordig een eigen woord: laadpaalkleven.

Gelukkig is daar Hyundai. De autofabrikant gaat namelijk een systeem op de markt brengen die autonoom parkeren en draadloos opladen combineert. En daar is geen stekker voor nodig. Laadpunten zijn voorzien van magnetische velden die via inductieplaten auto’s opladen. En het parkeren? Daarvoor gebruikt Hyundai het zogeheten Automated Valet Parking System (AVPS). Met een smartphone-app geef je je auto de opdracht om een laadpunt te vinden, waarna hij autonoom naar een lege plek rijdt. Zit je batterij vol, dan krijg je een seintje en rijdt de auto zelf naar de uitgang van de garage.

Voor het systeem is een wisselwerking tussen chauffeur, elektrische auto, oplaadsysteem en parkeerfaciliteit nodig. Die laatste zorgt voor een constante feed van informatie over parkeerplekken en oplaadstations, terwijl de oplaadstations de laadstatus van auto’s bijhouden.

Vooralsnog is het wel toekomstmuziek. Voor AVPS zijn auto’s met niveau 4 autonomie nodig en deze gaat Hyundai pas rond 2025 op de markt brengen.

Goede zet van Hyundai? Heb jij vaak last van laadpaalklevers? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen op dit gebied.

Foto: Hyundai

0 reacties

Geen reactie

Reageer