Helpt het wanneer elektrisch rijden vooral ook leuk wordt?

  • 22 maart 2019
  • 0 reacties
  • 84 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties

Wie kent ze nog? De vrolijke dune buggy’s of ook wel sand buggy’s? Wat vast niet iedereen weet, is dat voor deze buggies vooral het onderstel van de legendarische VW Beetle (Kever) gebruikt werd, wat de voertuigen ook de bijnaam ‘bug’ oftewel ‘buggy’ opleverde.

Het leuke aan de buggies was vooral dat Volkswagen de basis als kit beschikbaar stelde, zodat liefhebbers of andere fabrikanten daar zelf creatief op los konden gaan. Iets wat Volkswagen nu weer doet, met de aangekondigde ID.BUGGY. Het concept is grotendeels gelijk aan de historische voorganger: Volkswagen brengt een basis op de markt, waarop anderen aan de slag kunnen. Met het verschil dat dit nu een elektrisch (MEB) platform betreft én dat er ook een ‘powerbank’ is aangekondigd, wat je kunt zien als een soort van mobiel laadstation.

Volkswagen greep voor haar elektrische concepten al eerder terug naar het verleden, met de presentatie van de ID. BUZZ, geïnspireerd op de eveneens legendarische T1. Zie jij dit als een slimme manier om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken voor een breder publiek?


Foto: Volkswagen

0 reacties

Geen reactie

Reageer