Elektrische scooters steeds populairder

  • 29 november 2019
  • 0 reacties
  • 21 Bekeken

Reputatie 5

 

Er worden steeds meer elektrische scooters verkocht, blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging en BOVAG. Tot nu toe zijn er in 2019 5,6% meer elektrische scooters verkocht ten opzichte van vorig jaar.

In de eerste tien maanden van 2019 was 14,7% van alle nieuw verkochte scooters elektrisch. Totaal werden er tot nu toe 6.407 elektrische scooters verkocht. De elektrische scooters zijn vooral in Amsterdam populair: daar kiest ruim een kwart van de mensen voor elektrisch.

De stijging laat ook zien dat scooters sneller elektrificeren dan auto’s. Van de nieuw verkochte wagens is namelijk 9% elektrisch.

 

Elektrische deelconcepten

Daarnaast zijn er steeds meer elektrische voertuigen als deelconcept te vinden in de grote steden. Zo werd deze zomer de elektrische deelautootjes van Lev geïntroduceerd in Rotterdam. Ook rijden de elektrische scooters van Felyx in steeds meer steden rond. De elektrisch aangedreven deelstep is, in tegenstelling tot veel andere landen, nog niet zo populair in ons land. Dit komt door de strenge eisen die de RDW aan deze voertuigen stelt. Toch had Tilburg op 1 november de primeur met de lancering van de elektrische citysteps

 

Zou jij bij de aanschaf van een scooter ook voor stroom gaan? Vertel ons waarom wel/niet in de comments!


0 reacties

Geen reactie

Reageer