Duitsland verhoogt subsidie op elektrische voertuigen

  • 25 november 2019
  • 1 reactie
  • 53 Bekeken

Reputatie 2
Badge +4
  • Community Manager
  • 18 reacties

De Duitse overheid gaat de subsidie op elektrische voertuigen en plug-in hybrides verhogen. In 2030 wil Duitsland ten minste tien miljoen ‘stekkerauto's’ op de weg hebben.

 

De subsidie voor volledig elektrische auto's loopt op tot 50%: van maximaal €3.000 gaat dit naar €6.000. Dit geldt voor voertuigen met een nieuwprijs van maximaal €40.000. Voor voertuigen boven de €65.000 geldt een maximaal subsidiebedrag van €5.000 (in het huidige subsidiestelsel komen auto’s boven de €60.000 niet in aanmerking voor subsidie). Plug-in hybrides krijgen maximaal €4.500 subsidie.

 

Naast de subsidies voor auto’s wordt er voor 3,5 miljard uitgetrokken voor de uitbreiding van laadpunten. Duitsland telt op dit moment circa 21.000 laadpunten. In 2030 moeten dat er één miljoen zijn. Ter vergelijking: in Nederland zijn dit er al 46.000.

 

Subsidies in Nederland

Volgend jaar komt er in Nederland wellicht ook subsidie om particulieren te enthousiasmeren voor elektrisch rijden. Afgelopen week maakte Skoda bekend een elektrische auto aan te bieden voor €199 per maand via private lease. Met deze subsidies en regelingen ligt elektrisch rijden ook in ons kikkerlandje steeds meer binnen handbereik.

 

Wat is er voor nodig om jou elektrisch te laten rijden? Laat het ons weten in de comments.


1 reactie

Reputatie 3

Vooral de actieradius van 100% elektrische auto’s vind ik een obstakel. Maar dan eigenlijk alleen voor de zomervakanties, omdat wij er dan meestal met de auto op uit gaan richting Frankrijk of Italië. Met een Tesla is dat vermoedelijk nog wel te doen, ivm de snellaadpunten, maar hoe werkt dat met andere merken? Nu denk ik er bijvoorbeeld aan om een wat minder dure elektrische auto te gaan rijden en dan voor de vakantie een middenklasser op benzine te huren. Eigenlijk best raar. Heeft iemand daar ervaring/suggesties/tips voor?

Reageer