Duitsland experimenteert met eHighway voor vrachtwagens

  • 15 mei 2019
  • 0 reacties
  • 106 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties

Duitsland opent haar eerste eHighway met een bovenleiding voor hybride vrachtverkeer! Vijf hybride vrachtwagens gaan op het stukje snelweg rijden.

De wagens nemen stroom af via een bovenleiding; zo wordt hun batterij opgeladen en kunnen ze zich voortbewegen. In stedelijke gebieden, waar de voertuigen vooral laden en lossen, moeten ze helemaal elektrisch rijden. Het traject is bedoeld als test en als katalysator om vrachtwagenfabrikanten over te laten stappen op elektrische voertuigen.

Zwaar vervoer is verantwoordelijk voor een groot deel van de schadelijke gassen die onze atmosfeer in worden geholpen. Volgens Duits staatssecretaris Rita Schwarzelühr-Sutter is dat meer dan genoeg reden om een eHighway aan te leggen. "Elektrische bovenleidingtrucks zijn een bijzonder efficiënte oplossing op weg naar klimaatneutraal vrachtverkeer", aldus Schwarzelühr-Sutter.

Maar er worden kanttekeningen geplaatst bij het traject. Uitwijken wordt moeilijker als vrachtwagens zich beroepen op bovenleidingen. Bovendien moeten er kilometers aan kabels worden aangelegd.

Is dit dé manier om uitstoot door zwaar vervoer tegen te gaan? Deel je mening!

0 reacties

Geen reactie

Reageer