Discussie: wat is er nodig om jou elektrisch te laten rijden?

  • 8 februari 2019
  • 1 reactie
  • 151 Bekeken

Reputatie 5

Uit cijfers van Rai Vereniging, BOVAG en RDC blijkt dat 1 op de 20 verkochte auto’s in 2018 elektrisch was. Er werden 24.024 nieuwe modellen geregistreerd. Een mooie vooruitgang op het jaar daarvoor, toen er een slordige achtduizend werden verkocht. Van alle auto’s die in december de deur uitgingen was zelfs dertig procent elektrisch. De EV-teller staat daarmee voor Nederland op een kleine 49 duizend auto’s.

Dit is in verhouding vrij summier. Ter vergelijking: er reden in 2018 een slordige 7,4 miljoen particuliere, en bijna een miljoen zakelijke auto’s rond in Nederland.

Vorige week schreven we over wat overheden kunnen doen om de opmars van de elektrische auto aan te jagen. Maar wat weerhoudt jou ervan om over te stappen op elektrisch? Ben je bang dat het in de papieren loopt? Zijn er andere beperkende factoren? Of rijd je al elektrisch en zou je het iedereen aanraden en waarom? Laat het ons weten!

Foto: Pixabay

1 reactie

Ik ben inmiddels over en als het mee zit wordt mijn Hyundai Kona deze maand geleverd, Natuurlijk zit ik in die doelgroep waarvoor het kostentechnisch al uit kan (ZZP-er met ca. 45.000km/jr) en ben ik actief in 'duurzaamheid'. Natuurlijk moet de total cost of ownership omlaag om iedereen elektrisch te krijgen. Maar ik merk vooral ook hoe lastig het is om goede informatie te krijgen: dáár moeten we ook nog veel aan doen. Nadat ik de keuze voor de auto (ook een hele toer) gemaakt heb, komen de volgende vragen: Moet ik nu wel of geen eigen laadpunt aanleggen? En wat voor één dan? Is die dan ook geschikt voor de vólgende elektrische auto over 5 jaar? Kan ik verbinding leggen met mijn aan te leggen zonnepanelen? Is dat verstandig terwijl er nu nog de salderingsregeling is? Kan ik thuis slim laden, dus bv de accu gebruiken als opslag en die eruit halen om de wasmachine op te laten draaien? Welke laadpas moet ik nemen voor onderweg? Kortom: deze hele customer journey moet nog sterk verbeterd om de massa over te halen. Ben benieuwd naar reacties.

Reageer