Bond in een elektrische bak: welke rol kan de filmindustrie spelen bij het promoten van zelfrijdende auto's?

  • 29 maart 2019
  • 0 reacties
  • 81 Bekeken

Reputatie 5

James Bond gaat in de aankomende en tevens 25e Bond-film rondrijden in een elektrische Aston Martin Rapide E. De Britse meesterspion rijdt al sinds 1964 Aston Martin. Deze gaat nu dus voor de eerste keer elektrisch oplaadbaar zijn. Wanneer zal Bond een zelfrijdend voertuig kiezen, zodat hij zich helemaal niet meer met de weg hoeft bezig te houden?

Achtervolgingsscenes in actiefilms kunnen mogelijk nóg spannender worden wanneer een autonome auto het rijden op zich neemt. Dan zijn de handen van de inzittende (bijvoorbeeld James Bond) immers vrij om acties uit te voeren (lees: een wapen af te vuren) om het andere voertuig te manipuleren. Het is een wat extreem voorbeeld, maar de filmindustrie kan wel degelijk een rol spelen in het promoten van zelfrijdende auto’s.

Voorbeeld: de karakters in de serie ‘Love’ van producer Judd Apatow (bekend van o.a. The 40 Year Old Virgin, Knocked Up en veel andere comedy films en series) hebben het vrijwel iedere aflevering over taxidienst ‘Uber’ en zitten er ook regelmatig in. Stel dat ze vrijwel iedere aflevering gebruik zouden maken van een zelfrijdende auto, in plaats van Uber, dan zou dit voor de kijkers wellicht ook steeds normaler worden. Uiteraard zal de volgende Fast and the Furious film niet met zelfrijdende auto’s worden geschoten, maar er zijn wel degelijk veel opties. We zijn benieuwd wanneer de autonome auto gangbaar wordt in Hollywood.


Foto: Aston Martin

0 reacties

Geen reactie

Reageer