“Bezitters van elektrische auto’s moeten bewuster gaan opladen”

  • 23 juli 2018
  • 0 reacties
  • 71 Bekeken

Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 7 reactiesRijd je in een elektrische auto? Dan moet je die bewuster gaan opladen, vindt een groep van bedrijven en instellingen die zich met elektrisch rijden bezighoudt. Gebeurt dat niet, dan ontstaan er problemen op het elektriciteitsnetwerk en valt de milieuwinst door elektrisch rijden tegen.

Op dit moment worden elektrische auto’s - logischerwijs - voornamelijk tussen 18.00 en 22.00 uur opgeladen. Dat moet meer op andere momenten gaan gebeuren, bijvoorbeeld ‘s nachts.

Want wanneer het aantal elektrische auto’s hard blijft doorgroeien, liggen er gevaren op de loer. Zo kan het elektriciteitsnetwerk overbelast worden. Of ontstaat er op piekmomenten een tekort aan wind- of zonne-energie, waardoor er bijgestookt moet worden in kolencentrales.

De provincies Gelderland en Overijssel gaan gelijk over tot actie en willen de komende tijd in 44 gemeenten 4.500 ‘slimme laadpalen’ gaan installeren, waarmee opladen buiten de spitsuren makkelijker wordt. Bezitters van zo’n slimme laadpaal kunnen dan instellen wanneer er met opladen moet worden begonnen.

Wanneer laad jij je elektrische auto op? Zou jij interesse hebben in zo’n slimme laadpaal? Laat het hieronder weten!

Bron: NOS.nl

0 reacties

Geen reactie

Reageer