Hoe milieuvriendelijk is elektrisch rijden?

  • 30 november 2018
  • 0 reacties
  • 73 Bekeken

Wordt er nagedacht over de milieuaspecten van elektrisch rijden? De productiecapaciteit van de batterijen is ontoereikend; lithium - de belangrijkste component - is onvoldoende beschikbaar en zowel de winning van lithium als de productie van de batterijen zijn milieu-schadelijk.
Heeft ooit iemand nagedacht over de milieuaspecten van de vervanging van versleten batterijen? Die effecten op het milieu zijn fors.
En heeft iemand ooit een elektrische auto caravans (of andersoortige aanhangers) zien trekken? Want dat is - voor particuliere auto's - tot nu toe totaal onmogelijk.

Waarom wordt niet inzet op het - OPNIEUW - gebruiken van LPG? Dat is een zeer schone (want geen uitstoot van CO2) brandstof. Het is het afvalproduct van de olieraffinage dat door onze hebberige overheid net zo zwaar wordt belast als diesel.

Voor de langere termijn dient massief ingezet te worden op waterstof. Waar blijft de steun voor die brandstof - zowel voor verwarming en koken in huishoudens (het huidige leidingnetwerk is hiervoor prima geschikt) als voor vervoer - van de zijde van de ANWB?

Sla zo snel mogelijk de optie van elektrisch rijden over.

0 reacties

Geen reactie

Reageer