Utrecht heeft een nieuw duurzaam energie- en mobiliteits ecosysteem van deelauto’s en laadpalen

  • 10 april 2019
  • 0 reacties
  • 127 Bekeken

Reputatie 5

Sinds 21 maart is er een nieuw, duurzaam energie- en mobiliteits ecosysteem geopend in Utrecht. Het systeem is ontwikkeld door We Drive Solar in samenwerking met Renault en maakt gebruik van elektrische Renault ZOE deelauto’s en laadpalen, waarmee je zowel kunt laden als ontladen.

Batterij op wielen
De Renault ZOE is hierdoor een batterij op wielen, die zonne-energie kan opslaan en op een later moment kan terug leveren aan het elektriciteitsnet. Deze nieuwe technologie biedt de mogelijkheid om de kosten van het opladen voor klanten te optimaliseren en op grote schaal uit te breiden.

Primeur in Utrecht
Utrecht is de eerste Nederlandse gemeente die ervoor kiest om het nieuwe energie- en mobiliteitssysteem op grote schaal te implementeren. Met projectontwikkelaars zijn afspraken gemaakt over het gebruik van de deelauto's van We Drive Solar als slimme en duurzame mobiliteit voor inwoners van de stad en regio Utrecht.

Welke Nederlandse stad volgt met de introductie van deze nieuwe, potentieel erg kostenbesparende technologie denk je? Praat mee!

0 reacties

Geen reactie

Reageer