Uber werkt naar verluidt aan autonome scooters en fietsen

  • 6 februari 2019
  • 0 reacties
  • 100 Bekeken

Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 6 reacties

Chris Anderson, directeur van 3D Robotics, kwam twee weken geleden met een opmerkelijke tweet: Uber is een slag aan het maken op autonome scooters en fietsen. Hoewel het bedrijf hier zelf nog niet op in is gegaan, zou het geen onlogische zet zijn. Uber is volgens sommigen namelijk druk bezig zich te positioneren als de ‘Amazon van mobiliteit’.

Toen er vorig jaar tijdens een test met een zelfrijdende auto een fietser overleed, legde Uber de ontwikkeling van dit soort voertuigen stil. Inmiddels zijn ze weer voorzichtige stappen aan het zetten. Het project heet Uber Micromobility Robotics en zal worden samengevoegd met Jump – een deelconcept wat Uber vorig jaar overnam. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er scooters en fietsen gaan rondrijden die zelfstandig naar laadpalen en andere locaties rijden.

Techmagazine Wired stelde vorige week enkele kritische vragen bij het concept. Hoewel zelfrijdende scooters en fietsen door hun grootte en snelheid aanzienlijk minder gevaarlijk zijn, brengen ze weer andere (en vaak knullige) problemen met zich mee. Willen ze overeind blijven, dan zijn de tweewielers bijvoorbeeld afhankelijk van het gewicht van hun bestuurder. En wat als een autonome scooter omvalt? Of vast komt te zitten?

Wat denken jullie? Heeft het project potentie of is dit een logistieke nachtmerrie in the making?

Foto: Uber/Jump

0 reacties

Geen reactie

Reageer