Slim naar Antwerpen: MaaS-toepassing voor persoonlijk reisadvies in Antwerpen

  • 26 september 2019
  • 0 reacties
  • 155 Bekeken

Reputatie 5Antwerpen is een MaaS (Mobility as a Service) concept rijker. In de Belgische stad kun je nu reizen op basis van je persoonlijke voorkeuren. Gebruikers krijgen persoonlijk reisadvies en vinden alle vervoersmogelijkheden in een overzicht.

Ruim twee jaar geleden lanceerde de stad Antwerpen samen met verschillende partners de website Slim naar Antwerpen. Een jaar later kwam ook de app. Na een gloednieuwe update combineert De Slim naar Antwerpen-routeplanner nu routes te voet, met de eigen fiets, deelfiets, tram, bus, trein, waterbus en auto. Routes met de auto worden geleid naar P+R’s en publieke parkings in de stad. Zo wordt autoverkeer zo veel mogelijk geweerd uit de stad.

MaaS in Nederland
Ook in Nederland ligt de focus steeds meer op dit soort MaaS-toepassingen. Wil je je straks verplaatsen van A naar B, dan is er een app waarmee je je reis van A tot Z kunt plannen en betalen. In plaats van losse vervoersbewijzen bij verschillende aanbieders, of de maandelijkse kosten van een eigen auto, betaal je bijvoorbeeld een vast bedrag per maand voor onbeperkt vervoer. Of het nu gaat om een deelauto, -fiets, een taxi of de trein.

Zou jij de auto vaker laten staan als Nederland zo’n platform zou introduceren?

0 reacties

Geen reactie

Reageer