Rusland komt met autonome trams

  • 11 maart 2019
  • 0 reacties
  • 123 Bekeken

Reputatie 4
  • Voormalig Community Manager
  • 6 reacties

Moskou gaat binnenkort een rits autonome trams huisvesten. De Russen treden daarmee in de voetsporen van Duitsland en China. En dat terwijl autonome voertuigen nog niet eens legaal zijn in Rusland.

Binnen de AV-technologie fungeren dit soort projecten als mooie opstapjes. De risico’s zijn minder groot, want trams rijden binnen afgebakende gebieden, maar ze kampen met dezelfde soort problematiek als andere autonome voertuigen. Dat ze rijden op een spoor neemt niet weg dat ook trams uiteindelijk te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden, objecten, mensen of gebieden. Voor trams ontwikkelde software kan in een later stadium ook gebruikt worden voor auto’s.

Het plan wordt opgepakt door Cognitive Technologies. CEO Olga Uskova is optimistisch: ze gelooft dat haar bedrijf hard op weg is naar een oplossing voor dit soort problemen. “Camera’s kunnen tot 80% nauwkeurig bepalen waar objecten zich bevinden. Radarsystemen schroeven deze nauwkeurigheid op tot 99%”, aldus Uskova. “De software die wordt ontwikkeld door onze ingenieurs, combineert allerlei ruwe data die binnenkomt via de camera’s en de radars. Zo brengen de weg beter in kaart.”

Wat denk jij? Zou Nederland er ook goed aan doen dit soort initiatieven te implementeren?

Foto: Cognitive Technologies.

0 reacties

Geen reactie

Reageer