Overzicht van deelauto's in Nederland

  • 12 december 2018
  • 3 reacties
  • 374 Bekeken

Reputatie 5

Er waren in het voorjaar van 2018 meer dan 41.000 deelauto’s Nederland. Deze bevonden zich voor een groot deel in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Maar ook in de wat minder grote steden zijn er steeds meer deelauto’s, zoals in Haarlem, Leiden, ‘s-Hertogenbosch, Amersfoort en Groningen.

Op Ritjeweg.nl kun je zien waar de deelauto’s allemaal te vinden zijn in Nederland. Ook die twee deelauto’s in Zeewolde.

Er zit nog steeds een flinke groei in het aantal deelauto’s in Nederland (en ook in het gebruik ervan). Hoe is het gesteld met het autodelen in jouw gemeente?

Foto: car2go

3 reacties

Reputatie 1
Op www.ritjeweg.nl staan veel aanbieders, maar niet alle. Zeker lokaal komen er regelmatig nieuwe spelers bij, bijvoorbeeld ism een lokale energiecooperatie. Ook is er steeds meer aanbod van elektrische deelauto's, bijvoorbeeld via Car2Go, Fetch (beide Amsterdam), WeDriveSolar, Buurauto, Amber en EasyDrivingNL (Noord-Nl).
Reputatie 3
@martiendas Is er een andere site waar een completer overzicht te vinden is? Of is het een idee om daar hier een topic over te openen?
Reputatie 1
Op www.autodelen.info staat een complete(re) lijst van aanbieders (met hun websites), maar die zijn niet realtime gekoppeld op een kaart. Gaat deels ook om relatief nieuwe bedrijven (bijv Amber) waar volop wordt opgeschaald.

Reageer