Overvloed aan fietsen bemoeilijkt de opkomst van autonome voertuigen

  • 14 maart 2019
  • 0 reacties
  • 287 Bekeken

Reputatie 3
Badge +3
  • Community Manager
  • 10 reacties

Wat betreft het uitrollen van autonoom vervoer, staat Nederland met stip op één. Althans, dat stellen onderzoekers van KPMG. Maar we zijn er nog niet. Onze fietscultuur gooit namelijk roet in het eten.

Nederland is fan van de tweewieler. En dat is goed. Fietsen zijn duurzaam, relatief goedkoop en hartstikke schoon. Maar ze bemoeilijken wel de opkomst van autonome voertuigen. “We hebben een hoop fietsen”, aldus Stijn de Groen, manager digital advisory, automotive bij de Nederlandse tak van KPMG. “In stedelijke en drukke gebieden wordt autonoom rijden daardoor erg lastig.”

Waar we onze nummer één plek aan te danken hebben? Een nieuw AV-plan van de regering! Afgelopen jaar kwam Cora van Nieuwenhuizen met het ambitieuze idee om een vloot van honderd autonome vrachtwagens tussen Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en het Ruhrgebied te laten rijden.

Maar goed, om deze stijgende lijn door te trekken, moeten we iets doen aan de fietsen. Welke rol zou de overheid hierin moeten spelen? En wat kunnen we doen om de binnensteden AV-vriendelijker te maken?

Foto: Pexels

0 reacties

Geen reactie

Reageer