Nu ook elektrische deelauto’s in hartje Rotterdam

  • 1 augustus 2019
  • 0 reacties
  • 344 Bekeken

Reputatie 2
Badge +6
  • Community Manager
  • 21 reacties

Een parkeerplek vinden in hartje Rotterdam is vaak geen pretje. Er is weinig plek te vinden, de parkeerkosten zijn niet mals en al die auto’s bij elkaar zorgen voor veel luchtvervuiling. Om deze problemen te lijf te gaan, start Rotterdam een pilot met de elektrische deelauto’s van Lev. Sinds vorige week kun je met de kleine autootjes door de binnenstad van Rotterdam rijden.


Lev is een netwerk van kleine elektrische voertuigen. Iedereen van 18 jaar of ouder (en met een geldig rijbewijs) kan er gebruik van maken. De elektrische voertuigen nemen veel minder ruimte in beslag dan een auto, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor korte afstanden. Met een speciale app vind, boek en ontgrendel je een Lev. Je betaalt alleen voor de rit en parkeert de auto gratis in het servicegebied. Dit gebied is met gele lijnen gemarkeerd in de app. Een ritje naar het stadion van Feijenoord, dat buiten het servicegebied ligt, kan wel, maar de Lev moet altijd weer teruggebracht worden naar het servicegebied, zodat deze weer klaar staat voor de volgende gebruiker. Voor 1 euro reserveer en ontgrendel je een Lev, daarna betaal je 0,40 cent per minuut voor een rit.

Rotterdam is niet de enige stad die elektrische deelauto’s verwelkomt. In Amsterdam rijden elektrische Smarts van Car2Go. In Lochem biedt de organisatie Elektrip elektrische deelauto’s aan. Daarnaast heb je verspreid over heel Nederland onder andere de organisaties Buurauto en Greenwheels. Deze bieden ook elektrische deelauto’s aan die je met een app kunt openen.

Een handig overzicht van alle deelauto’s vind je op de website van Ritjeweg.

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van een elektrische deelauto? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen? Zo nee, zou je het graag een keer willen proberen?

0 reacties

Geen reactie

Reageer